Čokoládové mafiny s čokoládovou náplňou – hotová delikatesa
On 28.6.2018 byPečenie tohto „koláča“ nie je samo o sebe náročné. Časovo si však vyžaduje trpezlivosť a pevné nervy. Nebudeme totiž chystať iba samotné cesto, ale aj náplň a zdobenie. Začnime teda pekne poporiadku.
Ako na cesto?
Všetky suroviny si v prvom rade vyložíme na kuchynskú linku aby sme mali istotu, že máme všetko. Náš zoznam surovín pozostáva z troch vajec, sto gramov cukru a jedného balíčka vanilínového cukru. Ďalej treba mať olej, mlieko – asi sto mililitrov a polohrubú múku, ktorej bude asi 250 gramov. Prášok do pečiva nesmie chýbať a toho budeme potrebovať za dve malé lyžičky. Na kakao si vezmeme veľkú lyžicu a toho naberieme na dve tieto lyžice. Napokon si treba zadovážiť perličky ako tmavé zdobenie. Aspoň štyri veľké lyžice.
Ako prvé treba vyšľahať vajcia s cukrom a potom aj s vanilínovým cukrom, olejom i mliekom. Zvlášť si zamiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Túto zmes vmiešame do tej prvej. Ostáva už iba vmiešať perličky do cesta a naplniť košíčky tak aby nám nevykypeli popri pečení. Pečieme na asi 170-tich stupňoch a samozrejme rúra musí byť vopred zohriatá. Pečenie trvá asi tak 20 minút.
Ako na náplň?
Pripravíme si tri veľké lyžice práškového cukru a jeden celý balíček čokoládovej krémovej náplne v prášku. Studeného mlieka potrebujeme asi 200 mililitrov.
Na obale krémovej náplne by mal byť návod na miešanie. Zmiešame ju teda s mliekom a cukrom podľa tohto návodu. Hotovú zmes si dáme do cukrárskeho vrecka a keď budú mafiny upečené a vychladené tak ich touto zmesou ozdobíme. Následne ich uložíme do chladničky aby krém stuhol.
No a ak máte chuť sa ešte chvíľu hrať tak si pripravíme zdobenie. Balíček fondánu a potravinárske farbivo podľa vlastného výberu. To je všetko čo potrebujeme.
Fondán zafarbíme potravinárskymi farbami a vyvaľkáme na ploche, ktorú najskôr posypeme práškovým cukrom. Už nám ostáva iba z fondánu povykrajovať ľubovoľné útvary. Tvary sú iba na vašej fantázii podľa toho ako ste sa rozhodli mafiny ozdobiť. Môžu to byť srdiečka, vianočné stromčeky či rôzne tváričky. Na záver ozdobíme mafiny fondánom a môžeme podávať hotové mafiny.
Výsledok stojí za tú námahu a čas obetovaný na toto pečenie no nie? Nie len chutné, ale i skvelo vyzerajúce koláčiky ocení určite každý a aj vy. Tak príjemné pečenie a dobrú chuť.